ТАКМИЧЕЊА

 
Спортска дешавања у школској 2015/2016. години

На школској олимпијади 10.5.2016 одржано је такмичење из атлетике у Бујановцу - База југ. Наша ученица Мићевић Тамара Iбс освојила је сребрну медаљу у дисциплини 800 метара.

Школски турнир из кошарке одигран је у првом полугодишту и учествовало је 14 екипа. Прво место је заузела екипа IVпа. Другопласирана екипа школе IIIе1, и трећепласирана екипа IVе1.

 
Успеси наших спортиста

На међуокружном такмичењу у краљици спортова у Крагујевцу 2015. године, наша атлетичарка и успешна ученица Ана Секулић поново је освојила врх победничког постоља. У веома јакој конкуренцији, Ана је доказала свој квалитет и потврдила примат на средњим и дугим пругама.

На републичком такмичењу у спортској гимнастици у Брусу, наша екипа предвођена професорком Јасмином Бајић остварила је запажен наступ.

Извештај са републичког такмичења из математике

Републичко такмичење из математике одржано је у 17. и 18. априла 2015. године у Економско-трговинској школи у Крушевцу. Нашу школу представљао је по један ученик из сваког разреда, који је постигао најбољи успех на школском такмичењу.

То су следећи ученици:

Име

Презиме

Одељење

Пласман

Жикица

Лукић

IVбс

1.

Валентина

Лангура

IIIе2

13.

Јелена

Млађеновић

IIе2

14.

Јелена

Симић

Iбс

7.

Најбољи пласман и изванредан успех остварио је ученик Жикица Лукић, освојивши прво место. Ученика је припремала професорка Милка Зарић. Такође, истичемо да су ученици остварили изузетно добар пласман у екипној конкуренцији. Наиме, они су освојили треће место у конкуренцији 45 школа. Ученике су за ово такмичење припремали предметни наставници Милка Зарић - други и четврти разред, Аница Милошевић - трећи разред и Зорица Караић-Шибалић - први разред.

Жикици честитамо и желимо му да настави са успесима на Математичком факултету у Београду, а осталим ученицима желимо срећу, да се такмиче и да буду успешни у наредним годинама школовања.

руководилац Стручног већа наставника математике
Зорица Караић-Шибалић

Још један Анин успех

Ана Секулић, ученица IIIбс одељења, освојила је златну медаљу на републичком такмичењу из атлетике, дисциплина 800 м. Пре овог такмичења освојила је прва места на општинском, међуокружном и окружном такмичењу. И поред високе температуре од 40 степени целзијуса Ана је трчала 2,16.88 мин и тако освојила I место!

ЧЕСТИТАМО АНИ и желимо јој да и даље осваја медаље!

 

Окружно такмичење из спортске гимнастике

На окружном такмичењу из спортске гимнастике женска екипа Економске школе у саставу:

1.      Гредељевић Сара IIBS

2.      Косић Тина III PA

3.      Ибрахимовић Барбара I PA

освојила је 2. место.

У појединачној конкуренцији Гредељевић Сара је освојила 2. место, а Шуљагић Марко IV SO освојио је
3. место у кокуренцији омладинаца.

Такмичење је одржано у Медицинској школи у Ужицу 18.03.2014.

Вођа екипе професор

Јасмина Бајић

Највећи успеси наших ученика на такмичењима

Школске 20012/2013.Год.

На Општинском такмичењу из српског језика и језичке културе, које је одржано дана 16. марта 2013. године у Економској школи у Ужицу, Жикица Лукић је освојио прво место у конкуренцији градских средњих школа са максималних 20 поена. На Окружном такмичењу из српског језика и језичке културе, које је одржано дана 20. априла 2013. године у Ужичкој гимназији освојио је прво место у конкуренцији свих средњих школа Златиборског округа са освојених 19 поена

На Републичком такмичењу које је одржано у оквиру Вуковог сабора дана 26. маја 2013. године у Вуковој спомен-школи у Тршићу Жикица је освојио прво место у конкуренцији свих средњих школа Србије (укључујући Филолошку и Карловачку гимназију) са освојених 19 поена.

17.5.2013.године у Сремској Митровици је одржано републичко такмичење у атлетици. Наша ученица Ана Секулић IIбс је у дисциплини 800 метара освојила бронзану медаљу. Честитамо Ани.

Школске 20011/2012.Год.

Друго место на републичком такмичењу из историје и треће место на републичком такмичењу из математике   освојио је ученик првог разреда Жикица Лукић.

Треће место на републичком такмичењу у атлетици освојила је ученица првог разреда Ана Секулић.

Треће место на републичком такмичењу из основа економије је освојила ученица четвртог разреда Пјевић Верица.

Школске 2009/2010. год.

Школске 2009/2010.год. године су више него икад следили латинску изреку „Дела, не речи“! А ако је судити по оној другој“Колико знамо, толико можемо“, њихови успеси су очигледно одраз свега онога што су учећи у овој школи сазнали, али у исто време и показатељ њихове свести о томе како то мудро могу искористити. Тако се наши матуранти ослободише пријемног испита и доказаше да је ипак знање у моћ!

У историји Економске школе није запамћен овакав успех.

Чак три ученика из одељења IVE су освојили републичке награде – ВладанЂоковић државни првак из предмета пословна економија, Мина Миловановић другопласирана је на такмичењу из основа економије, и Александар Пантовић другопласирани из информатике.

Најбољи историчар Маријана Маријановић ученица одељења IE која је на републичком такмичењу освојила прво место, а Снежана Панић такође ученица одељења IE је трећа на окружном такмичењу из историје.

Најбољи математичар Марија Стаматовић ученица одељења IIIE2 која је стигла до бронзе на републичком такмичењу.

Јелена Селаковић IIIбс је освојила медаљу на републичком такмичењу на 300м.

(Шампиони у знању)

Школске 2007/2008. год.

Прво место на републичком такмичењу из пословне економије  освојио је  ученик Жељко Спасенић.

Прво место на републичком такмичењу из математике освојила је ученица МаријаСтаматовић.

Школске 2006/2007. год.

Прво место на републичком такмичењу из математике освојио је  ученик Суботић Дејан.

Прво место на републичком такмичењу из основа економије освојила је ученица Марјановић Бојана.

Почетна О нама Смерови Настава Ученици Kултура