Култура


ПРОСЛАВА СВЕТОГ САВЕ 2016.

Чланови драмске секције и хор Економске школе извели су 27. јануара 2016. године у Свечаној сали Гимназије приредбу у част Светог Саве и у знак сећања на учествовање Србије у Првом светском рату. Велики број гостију, већина професора и ученици Економске школе присуствовали су прослави и са пажњом одгледали приредбу.

Публици се свидело читање историјских података о Светом Сави и Првом светском рату. Били су задовољни драматизацијом, а још више одушевљени хором, који је из свег срца певао најлепше српске песме Креће се лађа француска, Пукни зоро, Тамо далеко и изворне српске песме, и дирнуо срца публике. После представе пришли су и честитали учесницима приредбе и упутили примедбе и похвале.

За одабир историјских сведочанстава о животу Светог Саве и из Првог светског рата, побринули су се професори Светлана Мајкић и Оливер Мићић-Бућић, а излагали су их ученици Економске школе Дарја Ђокић, Ивана Васић, Давид Цвијовић, Михаило Петровић, Марија Васић и Сара Пенезић. Хор Економске школе чинили су Јована Митровић, Тамара Грашиловић, Валентина Младеновић, Ивана Рогић, Анђела Дугоњић, Даница Половина, Јадранка Миликић, Ивана Матијевић и Јана Зечевић, док су кратке историјске драматизације извели Страхиња Ненадић, Алекса Ршумовић и Михаило Петровић.

 
Ми (ни)смо анђели

Чланови драмске секције Економске школе извели су 29. децембра 2015. године у Свечаној сали Гимназије представу Ми (ни)смо анђели, написану по истоименом филму. Најзанимљивије сцене из филма, одабрали су и адаптирали за сцену Свечане сале, такође чланови драмске секције Страхиња Ненадић и Михаило Петровић, који су уједно и једни од главних актера ове представе. Поред њих, пред публику храбро су иступили и Јована Митровић, Сања Шуњеварић, Ивана Васић, Марко Арсенијевић, Марија Васић, Алекса Ршумовић, Давид Цвијовић, Никола Брашњевић, Милош Челиковић, Тања Зекић, Нина Мацаревић, Ивана Петронијевић и Нина Лазић.

Свакодневне пробе и савети професорке Светлане Мајкић уродили су плодом и изазвали одушевљење публике. На пробама највише пажње посвећено је глуми, свака сцена до танчина је увежбана, а посебну пажњу требало је посветити плесној тачки која је изазвала невероватне реакције публике.

Ово вече засигурно ће остати у памћењу младих глумаца, који све боље пливају у овим водама.

Кажу да трему одавно немају, али да увек осете невероватно узбуђење када кроче на сцену. Невероватан осећај нас обузме увек када излазимо на сцену, али овај пут, с обзиром да је број људи који су дошли да нас гледају био неколико пута већи него икада до сада, било је веома посебно. Када год ступиимо на сцену прво осмотримо публику, али када видимо да је због велике заинтересованости део публике пристао да представу одгледа стојећи, тај осећај се не може описати,  јер ти људи су ту  да би видели нешто у шта смо ми уложили труд и време. Наша срећа када успемо да насмејемо публику, када чујемо громогласни аплауз на крају и зачујемо позив на бис, не може се описати.  

Због великог инересовања, представа ће у најскорије време бити поново изведенa.

СТОП НАСИЉУ!

У среду 09.12.2015. године, у свечаној сали Економске школе одржана је представа за борбу против насиља. Ученици Економске школе су глумом на разумљив и ефикасан начин приказали све врсте насиља и последице истих и тиме пробудили свест о томе колико је насиље заправо заступљено око нас. Почетак представе био је у 19 часова и њено трајање је било до пола сата. Присуствовао је велики број ученика Економске школе и гимназије који су били праћени професорима. Порука коју су ученици послали овом представом је:

СТОП НАСИЉУ, ШИРИМО ЉУБАВ!

 
Почетна О нама Смерови Настава Ученици Kултура