Савиндан -  2015. године

Школска прослава Савиндана одржана је 27. јануара у свечаној сали Економске школе. Прославу су заједниким снагама припремили професори и ученици уз директоркину помоћ.

Програм је почео у 11:30 када нас је директорка све срдачно поздравила својим говором и сломила славски колач са ученицима и свештеницима. Као почетни део програма наступио је део етно групе Ђурђевак који су предтављале Јована Митровић, Валентина Младеновић, Катарина Ђокић, Невена Јевтовић и Весна Никитовић. Оне су извеле Химну Светог Саве и песму Везак је везла Дјева Марија и  све су нас оставиле без текста својим умећем и вокалним способностима. За њима је на сцену изашла Анка Миличић, креативна ученица прве године,  која нам је представила своју ауторску песму посвећену Светом Сави, његовом животу и многобројним врлинама. Након рецитације наступила је драмска секција Економске школе у склопу које су се нашли  и сценаристи и глумци, али и режисери. Глумачка екипа је била најбројнија и представљали су је Иван Карајичић, Марија Васић, Нина Мацаревић, Алекса Ршумовић, Јована Митровић, Тања Зекић, Давид Цвијовић и Гордана Капларевић. Они су извели представу (Пред) Савиндан за чији сценарио су заслужне Нина Мацаревић и Ивана Петронијевић, док су се режијом бавили Михаило Петровић и Јована Митровић. За орагнизацију свега тога је била заслужна професорка српског језика и књижевности Светлана Мајкић. Ови ученици су нам приказали нешто ново, нешто што нас је све позитивно изненадило.

Сви су одлично одрадили свој део посла. А шта је било са тремом? Па признајемо нашла се ту мала количина, али смо је сви нашим ступањем на сцену бацали са себе и храбро излазили пред публику.,слажу се сви учесници. Све те пробе, понављање истих ствари изнова и изнова, међусобно саветовање шта и како урадити све је то доста помогло. Оно што нам је била главна мотивација јесте публика којој смо желели да прикажемо поглед наше генерације на овај празник. Поглед који се полако губи у даљини јер ми млади све мање бринемо о тим стварима. Али главни део представе јесте филм кроз који су приказане праве вредности овог празника и разлози да он никада не падне у заборав. Снимање филма је било веома занимљиво, трајало је читав један дан проведен у селу у околини Севојна. Најтежи део је ипак било састављање те слагалице у финални производ нашег труда пред камером.,кажу ученици драмске секције.

Приредби су присуствовали професори, родитељи и ученици који су имали вома позитивне реакције на овогодишњи програм. За све присутне је био организован и коктел у наставничкој канцеларији.

Почетна О нама Смерови Настава Ученици Kултура