Регионални сајам ученичких компанија у Новом Пазару

Ученичка компанија Каменковићи је узела учешће на регионалном сајму ученичких компанија у Новом Пазару 27.03.2014. године. Од 26 компанија из западне и јужне Србије, које су чинили тимови из гимназија, економских, техничких, медицинских, уметничких и других школа, ова компанија из наше школе освојила је 6. место. Осим што су презентовали своју школу, град и рад компаније, стекли ново искуство и увидели шта је добро, а шта им то недостаје у свом пословању, чланови компаније Каменковићи су остварили и нова познанства и са собом понели лепе успомене са сајма.

Ученичка компанија ,,Каменковићи је основана 2013. године и бави се производњом и прометом сувенира.

Ученици економске школе, одлучили су се да стечена знања из школе примене у пракси и започну сопствени посао као тим састављен од ученика из одељења IIе1 и IIе2, а све то уз подршку професорке Биљане Миликић и Економске школе.

Каменковићи се баве израдом и продајом сувенира. Њихов асортиман обухвата веома необично украсно камење, честитке и папирне украсе, а треба нагласити да су сви производи резултат ручног рада.

18.децембра 2013. године испред свечане сале наше школе имали смо прилику да купимо честитке, украсно камење и папирне украсе. Производи нису продавани по дефинисаним ценама. Купци су цену сами одређивали, јер су запослени у компанији одлучили да сав приход буде уплаћен у хуманитарне сврхе, као помоћ Уни Савић.

Друга продаја је обављена 14.02.2014. године и главна тема продајног штанда био је управо Дан заљубљених. Приход од ове продаје компанија је уложила  у бољу опрему како би имала квалитетнији производ.

На Дан отворених врата 12. априла 2014. ови млади предузетници су имали част да представљају свој смер, економски техничар. Акционари, директор и сви запослени у овој ученичкој компанији говорили су о својим искуствима, о примени стеченог знања и управо својим радом и залагањем показивали будућим средњошколцима шта све могу научити и остварити као економски техничари.

Почетна О нама Смерови Настава Ученици Kултура