НАЦИОНАЛНИ „ПОСЛОВНИ ИЗАЗОВ“ 2016. године

Национално такмичење средњошколаца у предузетничким вештинама, „Пословни изазов – национално финале“ је одржано 18. и 19.02.2016. год. у Београду. На такмичењу су учествовали ученици средњих школа Србије. Такмичење је одржано у хотелу „Славија“ у Београду и у Пословном центру на Новом Београду.

 

Циљ такмичења је да ученицима пружи увид у савремени начин пословања и мотивише их да размишљају проактивно и своје идеје спроведу у дело. Развијањем вештина на иновативан начин, ученици унапређују свој предузетнички дух, и повећавају могућности за запошљавање.

 

На овом такмичењу je учествовало 60 ученика из средњих школа са територије Републике Србије, који су подељени у 15 тимова са по 4 ученика из различитих школа и тимски обрађују постављени задатак.

 

На такмичењу су учествовали ученици наше школе на основу пласмана са Регионалног Пословног изазова: Марко Арсенијевић 3ПА са ментором проф. Љиљаном Максимовић Рубежановић, Сања Шуњеварић 4Е2 и Јована Перишић 4ПА са ментором проф. Бранкицом Тодоровић.

 

Првог дана такмичења ученици су добили задатак - “пословни изазов” да уз помоћ концепта “интернет ствари” (internet of things) осмисле напредно и иновативно решење којим ће учинити да Србија постане атрактивна туристичка дестинација. Другог дана су своје бизнис планове и презентације представили публици и стручном жирију.

 

У јакој конкуренцији тим наше ученице Сање Шуњеварић заузео је  треће место што је први пут од када школа учествује на овом такмичењу да имамо ученика који се овако високо пласирао. На основу овог пласмана ученица је стекла право на учествује на такмичењу Пословни изазов западног Балкана.

 
Почетна О нама Смерови Настава Ученици Kултура