НАГРАДА НА ИНТЕРНАЦИОНАЛНОМ  САЈМУ У БУГАРСКОЈ

U Bugarskoj se tradicionalno, već 19 godina, održava Sajam virtuelnih preduzeća. Sajam se održava u Plovdivu, koji je poznat po svojoj istoriji dugoj 8000 godina, ali  je i poznat i po tome što ima najveći sajamski kompleks na Balkanu. Radi se o veoma prestižnom takmičenju, jer nagrađeni učenici dobijaju stipendije stranih, uglavnom američkih fakulteta, pa su pripreme za sajam veoma ozbiljne i temeljne.

Ove godine našu školu na 19. sajmu virtuelenih preduzeća predstavljalo je preduzeće BioFoodies. Ekipu su činili učenici IIIpa Marko Arsenijević, Ivana Vasić, Darja Đokić i Luka Cukavac, i učenici IIfa Jelica Popovć, Tamara Stanković, Aleksandra Maksimović, Ivan Karajičić, Biljana Novaković, Mina Knežević. Učenike su za sajam pripremele profesorke Ljiljana Maksimović Rubežanović i Mirjana Marjanović.

Sajam je bio veoma posećen i dobro organizovan.U konkurenciji 115 preduzeća naša ekipa je osvojila drugo mesto za najbolju prezentaciju. Prezentovalo se na engleskom jeziku.

Pored takmičenja učenici su imali priliku  se upoznaju sa lepotama Plovdiva,  ali i da se druže sa vršnjacima iz Crne Gore i Bugarske .

Успех наших такмичара у Пловдиву је примећен и од стране јавног сервиса РТС. Погледајте извештај РТС-а и кратак филм о нашим виртуелним предузећима на линку испод.

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/56/srbija-danas/2289992/nagrada-za-uzicku-ekonomsku-skolu.html

Почетна О нама Смерови Настава Ученици Kултура