НАЦИОНАЛНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ СОЦИЈАЛНОГ ПРЕДУЗЕТНИШТВА

Национално такмичење из социјалног предузетништва одржано је у Крагујевцу, у среду 29.априла, уз учешће 14 ученичких тимова из средњих школа из Пожеге, Лесковца, Куршумлије, Ужица, Власотинца, Новог Сада, Ниша, Ариља и Београда. Учесници су презентовали бизнис планове својих социјалних предузећа у оквиру којих се баве решавањем неког друштвеног проблема на економски одржив начин.

Такмичење је реализовала организација Достигнућа младих у Србији уз финансијску подршку Тима за социјално укључивање и смањење сиромаштва при Влади Републике Србије и Америчке агенције за међународни развој USAID Serbia.

И наша ученичка компанија ''Каменковићи'' је била један од учесника. Тим су чиниле Јелена Марић, Каћа Тешовић, Данка Јелић, Јелена Папић и Кристина Ђајић, са ментором проф. Биљаном Миликић.

Такмичење је почело у 12h. Након кратког видеа о раду предузећа, ученици су презентовали бизнис план у временском периоду од 3 минута. За то време, чланови жирија су испред себе имали компанијски извештај, где су могли детаљније да се упознају са предузећем. Након тога следе питања жирија, такође временски период од 3 минута. Када су све компаније представиле свој рад, жири је имао тежак задатак, да одреди прва три места која ће учествовати на европском такмичењу у јуну 2015. године.

Нажалост, наша компанија се није пласирала даље, али сву сви задовољни учествовањем. Ово је било још једно лепо и корисно искуство за нас. Видели смо како то други раде па ћемо се трудити да исправимо неке грешке како би следеће године заузели неко од прва три места.

Почетна О нама Смерови Настава Ученици Kултура