НАЦИОНАЛНО ТАКМИЧЕЊЕ НАЈБОЉИХ УЧЕНИЧКИХ КОМПАНИЈА СРБИЈЕ

Двадесет најбољих ученичких компанија из средњих школа на основу пласмана са четири регионална такмичења је учествовало на Националном такмичењу најбољих ученичких компанија у Београду од 16-17. маја 2016. године. Програм Ученичка компанија је део пројекта Владе Републике Србије „Година предузетништва 2016“ коју спроводи Министарство привреде.

 

Нашу школу је на такмичењу представљала ученичка компанија "Seed world" д.о.о. која се бави прометом семена посебних биљака и маркетинг активностима у области заштите животне средине. У овој компаније су биле запослене само две ученице: Сања Шуњеварић 4Е2 и Јована Перишић 4ПА, али су показале да својим знањем, ентузијазмом и залагањем могу да конкуришу компанијама које се већ годинама такмиче. Ментор компаније је професорка Бранкица Тодоровић.

 

Првог дана такмичења компаније су у тржном центру Делта Сити изложиле своје производе и услуге посетиоцима и члановима жирија.

 

Другог дана такмичења, у Клубу посланика, ученици су представили извештаје својих компанија и још једном имали имали прилику да истакну значај своје компаније и препознатљивост производа на тржишту.

 

И са овог такмичења вратили смо се са наградом. У конкуренцији 100 ученика запослених у ученичким компанијама изабрано је 10 најбољих.

Сања Шуњеварић је освојила награду "Млади лидер" која се додељује ученицима који су показали посебне лидерске вештине, иницијативу и промовисали предузетнички дух.

 
Почетна О нама Смерови Настава Ученици Kултура