УЧЕШЋЕ НАШИХ УЧЕНИКА И ПРОФЕСОРА НА МЕЂУНАРОДНОЈ
НАУЧНО-СТРУЧНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ

Ученици Економске школе учествовали су на Међународном научно-стручном скупу „Иновацијама до одрживог развоја“, 07. децембра 2017. године, у организацији Факултета за примењени менаџмент, економију и финансије (МЕФ).

Конференција је организована у сарадњи са Ледра Колеџом (Кипар), Универзитетом „Витез“ (Босна и Херцеговина), Секретаријатом за заштиту животне средине у оквиру Градске управе Града Београда и другим институцијама. Конференција је организована у три сегмента: Пленарна предавања, Млади и предузетништво и Рад по секцијама.

 

На научном скупу је учествовало шест ученика и два професора Економске школе (Бранкица Тодоровић и Љиљана Максимовић Рубежановић) који су представљали нашу школу, пословне идеје ученика и научне радове наставника.

У оквиру секције Млади и предузетништво ученици  су представили Ученичку компанију „Ужиница“ и виртуелно предузеће „BIOFOODIES“.

Сандра Љубојевић, Мирела Грачанац и Кристина Старчевић су презентовале рад  ученичке компаније „Ужиница“. Реч је о врло занимљивом пројекту који се односи на програм здраве и правилне исхране, односно, ужине у основним и средњим школама, као и у предшколским установама.  Ученици су снимиле промо филм којим су указале на значај здраве ужине у исхрани ученика.

Ученици Сретен Чанчаревић, Ирена Ковчић и Кристијана Ћосић представили су виртуелно предузеће „BIOFOODIES“ које промовише употребу и предности коришћења органске хране. Мисија компаније је утицај на формирање здравих навика у исхрани, са акцентом на млађу популацију, али и очување животне средине.

Радови ученика  и наставника су објављени у Зборнику радова који је одобрен од стране Рецезентског одбора Конференције и налази се у каталогизацији Народне библиотеке Србије.

Поред позитивног искуства и утисака са конференције, ученици су још једном успешно промовисали школу, али и стекли нова знања и вештине.

Податке са конференције можете погледати на линку испод:

http://mef.edu.rs/sr/obavestenja/novosti/uspesno-odrzana-konferencija-inovacijama-do-odrzivog-razvoja

Прилог са конференције, који је објављен на ужичкој телевизији ТВ5, можете погледати на следећем линку:

http://www.tv5.rs/2017/12/18/ucenici-ekonomske-skole-na-medunarodnoj-konferenciji-inovacijama-do-odrzivog-razvoja/

 
Почетна О нама Смерови Настава Ученици Kултура