ЛАЈАЊЕ НА ЗВЕЗДЕ

Драмска секција Економске школе  извела је представу Лајање на звезде  24. и 29. априла у Свечаној сали Гимназије. Текст представа базиран је на истоименом филму а  гледајући је подсетили смо се зашто нам је Лајање на звезде један од омиљених филмова. Представа је обухватила најбитније и уједно најзанимљивије сцене из филма које су биле прилагођене извоћењу на сцени Свечане сале.

Први пут је изведена на Дан отворeних врата школе која су одржана 24. априла. Тада је била представљена осмацима који су били наши гости и упознали се са нашом школом. Помало нервозној глумачкој екипи коју су чинили: Михаило Петровић, Ивана Васић, Марија Васић, Никола Брашњевић, Марко Арсенијевић, Страхиња Ненадић, Јована Митровић, Тања Зекић, Нина Мацаревић, Ивана Петронијевић, Сања Шуњеварић, Милош Челиковић и Иван Карајичић после представе учинило се да је пред њима била тешка публика, али је битна била чињеница да је лед пробијен. Реакције публике су биле позитивне и по њиховим реакцијама се видело да су њихова очекивања превазиђена.

Исплатиле су се интезивне припреме.  Радило се свакодневно и предано, свака сцена је била увежбавана до савршенства а ученици су пратили инструкције своје професорке Светлане Мајкић. Они су такође давали и своје предлоге који су доста утицали на крајњи изглед представе. Током припрема највише пажње је посвећивано глуми. Публику смо пријатно изненадили начином на који смо искористили простор свечане сале и вештином којом смо увежбали представу са доста сценских измена. Оно што ову причу чини још занимљивијом јесте и чињеница да су скоро сви имали двојаке улоге и опробали су се и у улози професора, а и у улози ученика.

Већ на следећој представи изведеној  29. априла у 19 часова све им се чинило моного бољим. Можда је у питању била чињеница да се пред њима налази добро позната публика коју су чинили њихови пријатељи, родитељи, професори и ученици. А ево шта су нам они сложно саопштили након представе:

Први излазак на сцену нас све приморава на поглед ка публици и у том тренутку смо сви били преплашени. Нисмо могли да верујемо колико је људи дошло да нас гледа. Наши погледи су шарали по њима колико су могли и тражили позната лица. Једна од ствари које нам је била велика подршка јесте и та препуна сала, где нису сви могли да нађу седиште за себе, али су упркос томе остали и погледали оно што имамо да им покажемо. Трема се чинила већом него у првој представи, али и осећај задовољства након представе је био неописив. Видевши та одушевљена лица наша срца су била пуна.

Како је интересовање за представу велико, јер велики број ученика и наставника није успео да одгледа представу, драмска секција ће је извести још једном у овој школској години 25. маја 2015. Тада ће она бити поздрав матурантима који се опраштају са школом у којој су провели четири године. На почетку следеће школске године овом представом пожелећемо добродошлицу новим другарима, ученицима који су уписали први разред у нашој школи.

ПОГЛЕДАЈ ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ СА ПРЕДСТАВЕ

 
Почетна О нама Смерови Настава Ученици Kултура