ДРУГ ЈЕ ДРУГУ НАЈБОЉИ ДРУГ

ТЕМА: ПРЕВЕНЦИЈА НАСИЉА У ШКОЛАМА

НАЗИВ АКЦИЈЕ -  Сви једнаки у борби против насиља

ТЕМА АКЦИЈЕ: ДРУГ ЈЕ ДРУГУ НАЈБОЉИ ДРУГ

 промоција једнакости, толеранције, љубави, дружења...

 Акција је изведена 10. децембра 2012. године,
на Дан људских права

 

Поводом обележавања Дана људских права,
10. децембра 2012. године у 18 часова и 30 минута,
 у Свечаној сали Школе одржано је тематско вече
ДРУГ ЈЕ ДРУГУ НАЈБОЉИ ДРУГ.
Приредби су претходиле бројне активности ученика реализоване у оквиру пројекта Ужичког центра за права детета Млади против насиља у који је
Економска школа из Ужица укључена.

Акција је била успешна и веома смо задовољни реализованим активностима. Ученици и наставници су добили похвале за организацију програма. Дружење ученика, наставника и родитеља уз приредбу, послужење и фантастичан музички програм трајало је од 18 часова и 30 минута до 19 часова и 30 минута.
Учесници су , такође, били задовољни. У припремању тематске вечери ДРУГ ЈЕ ДРУГУ НАЈБОЉИ ДРУГ поред вршњачких едукатора и педагога учествовали су и ученици који су чланови ликовне и драмске секције, као и школски бенд. Израђени су и плакати на тему борбе против насиља у школи и направљене папирне маске као део потребне сценографије.
Приређена је кратка представа која је представила симулацију насилног понашања у школи и понудила модел решења проблема уласка младих у лоше друштво и одавање пороцима. Након поздравног говора директорке школе представа је успешно изведена пред присутним ученицима, наставницима и родитељима.
Вршњачки едукатори су по завршетку представе на сцену извели ученице са проблемима у развоју и једну Ромкињу, које су упутиле топле поруке и жеље да у школи и окружењу владају љубав, другарство, поштовање и разумевање.
На крају приредбе препуну Свечану салу и расположену публику својим музичким репертоаром забавио је школски бенд, а учесницима су уручени пригодни поклони. Атмосфера је била јако добра и ово је заиста било вече промоције пријатељства и љубави.
Што је најважније, реализацијом поменуте приредбе постигнут ја жељени циљ: доказано је да се ученици одлично могу провести и дружећи се, уз сокове, у школи и послате су поруке да нисмо сви исти, али смо сви једнаки и да управо та наша различност чини овај свет лепшим.

Почетна О нама Смерови Настава Ученици Kултура