ИЗВЕШТАЈ

Дивац Идеја Форум 4

Како до предузимљивих младих?

Наше виртуелно привредно друштво „Textil Wool“ д.о.о. имало је ту част да присуствује Дивац Идеја Форуму 4.

У новембру смо се пријавили на конкурс „Стварно важно“ у фондацији Ана И Владе Дивац, и наше предузеће је изабрано јер је имало најбољу предузетничку идеју. Као награду добили смо шестомесечни менторски програм, у току ког смо стекли додатна знања из области предузетништва, правних аспеката пословања, пословне кореспонденције, маркетинга и др.

Дивац Идеја Форум 4 одржан је 19. јуна 2013. године и тема је била – Како до предузимљивих младих?. На самом почетку морали смо да се региструјемо, а након тога уследило је уредјење штанда који је представљао наше предузеће.Тачно у 10:00 часова почео је Дивац Идеја Форум 4. Уводну реч су имали:

  • Ана Дивац (фондација Ана и Владе Дивац, председница);

  • Марија Радовановић (Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ) и

  • Владе Дивац (фондација Ана и Владе Дивац, оснивач).

На самом почетку добили смо мотивацију да напредујемо, да учимо, да будемо активисти или предузетници. Након тога уследио је мали одмор, пауза за кафу, и током овог одмора упознали смо се са осталом децом и њиховим предузећима. „Друштвени и предузетнички активизам – две стране исте медаље“, била је следећа тема, следеће предавања. Модераторка је Јована Трипуновић а учесници су:

  • Драгана Змиљанац (SEEICT);

  • Иван Рачевић (Huge media);

  • Никола Јовановић (Hub Боград) и

  • Дарко Соковић (Dokukino).

Њиховим излагањем сви су били одушевљени, јер је излагање било доста занимљиво, подстицајно и мотивационо. Пренели су на нас жељу да нешто у животу постигнемо, да оснујемо нешто наше, да радимо на себи и да будемо упорни. На самом крају Дивац Идеја Форума 4 присуствовали смо -  Радионици за младе активисте и предузетнике, модератора Марка Морачића. Његово излагање било је усмерено на: причу о предузетницима из Србије (најпознатијим чак и у свету) који су током свог живота стварали али све то оставили својој држави и на кораке како доћи до нашег циља. Марко је желео да део свог искуства и знања пренесе и нама, и успео је.

Захваљујемо се Фондацији „Ана и Владе Дивац“ што нам је омогућила да присуствујемо Дивац Идеја Форуму 4.

Почетна О нама Смерови Настава Ученици Kултура