Предавање представника из Crеdit Agricole банке  

Као и претходних, и  ове године наша школа је имала част да је посете банкарски службеници из Crеdit Agricolе банке Живорад Милановић и Бојана Стевић. Сврха њиховог доласка је предавање које се одржало у свечаној сали школе, дана 27.05.2016. године. Предавању су присуствовали ученици III разреда, смер банкарски службеник, као и професорке Надежда Миљковић и Валентина Пузовић.

Занимљивим излагањем господин Живорад, који је водио предавање, представио нам је кредите као најтраженији банкарски производ данашњице. Најпре нас је у уводном делу презентације подсетио основних појмова о кредиту које смо учили ове године из банкарског пословања, а затим је прешао на причу о томе ко могу бити корисници кредита.

Након тога говорио је о врстама кредита становништва. Као најтраженију врсту кредита  у данашње време истакао је готовински кредит, што је и разумљиво, с обзиром на то да је ово врста ненаменског кредита.

После приче о финансирању привреде, врстама кредита који се одобравају правним лицима, уследиле су мудре мисли, савети упућени банкарима. Неки од њих су: Не дајте кредите изнад разумне границе обезбеђене наплате; немојте форсирати или охрабривати спекулативне послове; комитенту можете дати изузетне погодности само на кратак рок уколико то услови дозвољавају (квалитет комитента), али инсистирајте на наплати о доспећу без обзира да ли Вам је тај новац потребан; никада не обнављајте кредит због тога што можда не знате где да пласирате наплаћени новац под истим условима; велики кредити једном комитенту (или појединцу) макар то било понекад исправно и потребно, генерално је веома несигурно улагање; ако имате разлога да посумњате у интегритет вашег комитента угасите му рачун;  тражите искрено, поштено и законито банкарско пословање...

По завршетку предавања сви су били задовољни предавачи пажњом која им је указана, а ми знањем које смо стекли кроз ову презентацију.

 

                                                                                  Маријана Лазаревић IIIбс

Почетна О нама Смерови Настава Ученици Kултура